Fyll i formuläret

Vi ser fram emot att höra från dig.

Kontakta oss


Lägeskontroll

Mätkonsult JMG inriktar sig och har bred erfarenhet att utföra UTSTAKNING och LÄGESKONTROLLER åt privatpersoner.

Ska du bygga nytt, bygga ut eller kanske behöver ett nytt garage eller Attefallshus, då kräver ofta kommunen att du ska komma in med en lägeskontroll som utförs av en sakkunnig,  Vi intygar att grunden inte har hamnar för nära grann fastigheten eller gatan.

Vi rekommenderar att utföra tjänsten i 3 steg:

  1. Grovutsättning; vi kommer och markerar och slår ner stak käppar där byggnaden ska stå samt sätter ut en höjdfix så att man kan schakta och förbereda grunden på rätt plats och höjd.
  2. Finutsättning; När det är schaktat och grunden ligger på rätt höjd, kan vi markera på sk profiler, då kan byggentreprenören upprätta grunden på exakt rätt plats.
  3. Lägeskontroll; När byggentreprenören har uppfört formen enligt våra markeringar, är sista steget att kontrollera och mäta in. Tänk på att detta måste göras före gjutning. Sammanställningen lämnas sedan till kommunen.

Det måste vara en sakkunnig som utför arbetet, de flesta kommuner kräver att man är registrerad och uppfyller krav för att utföra arbetet, vilket vi gör.

Dom flesta privatpersonen som bygger saknar erfarenhet och hoppar över grov och finutsättning, hamnar grunden fel kan man bli tvungen att betala viten samt nytt bygglov eller i värsta fall riva grunden.

Har du en duktig byggentreprenör som måttar grovt vart huset ska stå, räcker det med finutsättning och lägeskontroll.

Hör av dig för prisuppgift samt för att berätta vad du behöver hjälp med, vi har erfarenhet och löser de flesta problem.